Kutatás-fejlesztés

hyd-kek-folyadek.jpg

 

A WHO prognózisa szerint 2020-ra az évente diagnosztizált új daganatos betegek száma a jelenlegi 10 millióról 15,7 millióra, a daganatos halálozás a jelenlegi 6 millióról 10 millióra emelkedhet. A kormányok világszerte fokozottan hangsúlyozzák a megelőzés jelentőségét, de a jelenlegi helyzet mutatja leginkább, hogy sem a megelőzés, sem a daganatterápia frontján nem történt érdemi előrelépés az elmúlt évtizedekben. A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. 1993-ban elindított daganatellenes kutatása és fejlesztése mindkét vonatkozásban megoldást kínál, felhasználva egy originálisan új gyógyszerfejlesztési stratégiát, mely a deutériumdeplécióra épül.

 

Szent-Györgyi Albert a '70-es évek elején úgy gondolta, hogy a rák igazi okát szubmolekuláris szinten lehet megtalálni. Véleménye az volt, hogy a rák kialakulását az elektronok áramlásában keletkező „hibára” lehet visszavezetni. Az újabb kutatási eredmények szerint a negatív töltésű elektron „párja”, a pozitív töltésű hidrogén és annak nehéz változata, a deutérium töltheti be ezt a központi szabályozási szerepet. A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. a deutériummegvonás kutatása során egy, a sejtekben jelen lévő, eddig ismeretlen szubmolekuláris szabályozási rendszert (SMRS) fedezett fel. Ennek jelentőségét a daganatgyógyászat vonatkozásában az adja, hogy a kísérletek megmutatták: a deutériummegvonással  befolyásolni lehet a daganatos sejtek anyagcseréjét, szabályozási rendszerét, ami a daganatos sejtek pusztulását eredményezi.

 

A legújabb vizsgálatok eredményei szerint az eljárással a daganatos betegségek mellett más indikációs területeken is sikereket lehet elérni.