Deutériummegvonás – új koncepció a gyógyszerkutatásban

viz-d-betu.jpg

A deutériummegvonás alkalmazása széles körű lehetőséget kínál a jelenleg rendelkezésre álló onkoterápiák hatékonyságának növelésére. A fejlesztés eredményeképpen innovatív új gyógyszerek és fogyasztói termékek állhatnak rendelkezésre a rákbetegség kezelésére és megelőzésére. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a deutériummegvonás alkalmazása más hatásterületeken – például a cukorbetegség gyógyításában – is ígéretes új lehetőségeket nyithat.


A közelmúltban végzett vizsgálatok eredményei szerint a csökkentett deutériumtartalmú víz tartós fogyasztása fokozza a szervezet ellenálló képességét, lassítja a kísérleti emlősállatok öregedési folyamatait. Űrkutatással foglalkozó hivatalos orosz szaklapokban a csökkentett deutériumtartalmú víz alkalmazását javasolják a hosszú űrutazások során, hogy csökkentsék a daganatos betegségek kialakulásának veszélyét.

 

20 éves a HYD

ok-20eves-logo.jpg

A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. 2013-ban ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. A cég 1993 óta irányítja a deutérium-megvonással kapcsolatos kutatásokat és gyógyszerfejlesztést, világelsőként kezdte vizsgálni a természetben található deutérium biológiai szerepét, élettani jelentőségét. A cég missziója, hogy új típusú gyógyszer- és fogyasztói termékeket fejlesszen és törzskönyveztessen elsődlegesen a daganatos betegségek gyógyítására és megelőzésére, és az eljárás alkalmazásának új lehetőségeit nyissa meg további indikációs területeken. Tovább>>

 

III. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencia

kongresszus-logo2014.jpg

 

A III. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencia 2014. május 16–17-én kerül megrendezésre Budapesten. A kétnapos konferencia célja a deutériumdepléció kutatása és klinikai alkalmazása során elért legújabb eredmények bemutatása, valamint az eljárás jelenlegi és jövőbeni helyének, szerepének kijelölése a daganatellenes kutatásban, a megelőzésben, más betegségek, ezen belül elsődlegesen a metabolikus betegségek kezelésében és az öregedéskutatásban. A konferencia széles tudományos fórumot kíván biztosítani a tudományterületen tevékenykedő hazai és külföldi szakemberek, kutatók, orvosok számára, hogy megoszthassák egymással legfrissebb eredményeiket. A konferencia tudományos tartalma mellett a kapcsolatépítést is lehetővé teszi, különleges lehetőséget biztosít arra, hogy találkozzanak a világ deutériumdepléciót kutató szakemberei.

A konferencia hivatalos honlapja: www.deuteriumdepletion.com

 

 
Dr. Boros G. László – Jelzett cukormolekulák sorsa a szervezetben 2013. 12. 16.

Dr. Boros G. László, a Californiai Egyetem professzorának előadása itt megtekinthető.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön közelgő előadásaink, rendezvényeink időpontjáról.

A HYD eredményei az Amerikai Rákkongresszuson – A deutériummegvonás szakmai sikere 2014. 04. 15.

Dr. Somlyai Gábor, a HYD vezető kutatója és dr. Boros G. László, a Kalifornia Egyetem (UCLA, Los Angeles) professzora 2014. április 5. és 9. között részt vett az Amerikai Rákkutatók Szövetségének (AACR) éves kongresszusán, San Diegó-ban.