Deutériummegvonás – új koncepció a gyógyszerkutatásban

viz-d-betu.jpg

 

 

A deutériummegvonás alkalmazása széles körű lehetőséget kínál a jelenleg rendelkezésre álló onkoterápiák hatékonyságának növelésére. A fejlesztés eredményeképpen innovatív új gyógyszerek és fogyasztói termékek állhatnak rendelkezésre a rákbetegség kezelésére és megelőzésére. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a deutériummegvonás alkalmazása más hatásterületeken – például a cukorbetegség gyógyításában – is ígéretes új lehetőségeket nyithat.


A közelmúltban végzett vizsgálatok eredményei szerint a csökkentett deutériumtartalmú víz tartós fogyasztása fokozza a szervezet ellenálló képességét, lassítja a kísérleti emlősállatok öregedési folyamatait. Űrkutatással foglalkozó hivatalos orosz szaklapokban a csökkentett deutériumtartalmú víz alkalmazását javasolják a hosszú űrutazások során, hogy csökkentsék a daganatos betegségek kialakulásának veszélyét.

 

 

 III.  Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencia

 

hyd-congress-logo2015.jpg

A III. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencia 2015. május 7–8-án kerül megrendezésre Budapesten. A kétnapos konferencia célja a deutériumdepléció kutatása és klinikai alkalmazása során elért legújabb eredmények bemutatása, valamint az eljárás jelenlegi és jövőbeni helyének, szerepének kijelölése a daganatellenes kutatásban, a megelőzésben, más betegségek, ezen belül elsődlegesen a metabolikus betegségek kezelésében és az öregedéskutatásban. A konferencia széles tudományos fórumot kíván biztosítani a tudományterületen tevékenykedő hazai és külföldi szakemberek, kutatók, orvosok számára, hogy megoszthassák egymással legfrissebb eredményeiket. A konferencia tudományos tartalma mellett a kapcsolatépítést is lehetővé teszi, különleges lehetőséget biztosít arra, hogy találkozzanak a világ deutériumdepléciót kutató szakemberei.


A konferencia hivatalos honlapja: www.deuteriumdepletion.com

 

Egyetemi professzorok nyilatkoztak a deutériumdepléció kutatásáról, annak tudományos értékéről és lehetőségeiről a III. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencián. A nyilatkozatok megtekinthetők itt.


 
III. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencia, Budapest 2015. 06. 24.

A deutériumdepléció nemzetközi méretűvé szélesedett kutatásainak legújabb eredményeit a hazai és külföldi szakemberek 2015. május 7-8-án, a III. Nemzetközi Deutériumdepléció Konferencián osztották meg egymással Budapesten. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön közelgő előadásaink, rendezvényeink időpontjáról.

 
MTI hír: GMP minősítést kapott a HYD Kft. csökkentett deutériumtartalmú készítményt előállító berendezése 2015. 07. 29.

Budapest, 2015. július 29., szerda (MTI) - Gyártási engedélyt és ezzel GMP (helyes gyógyszergyártási gyakorlat) minősítést kapott a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. gyártóhelye, ezzel a társaság újabb lépést tett a csökkentett deutériumtartalmú víz (DDW) daganatellenes gyógyszerként való törzskönyvezése felé - közölte a HYD Kft. az MTI-vel.